Sociaal isolement
Sociaal isolement

Sociaal isolement

Wanneer iemand weinig tot geen sociale contacten heeft, spreken we van een sociaal isolement. Veel mensen denken dat eenzaamheid alleen bij ouderen voorkomt. Dat is niet waar. Je alleen voelen is onder alle leeftijdsgroepen een probleem. Jong of oud, iedereen kan dit gevoel ervaren.

De hulpverleners van PuurZuid willen je graag helpen. Praat erover. Je zult merken dat je je direct beter voelt. Samen met jou zoeken we graag naar een oplossing. Woon je op jezelf en vind je het fijn om iedere ochtend even met iemand te praten? Dan kun je onder andere gebruikmaken van onze telefooncirkel.

Ik voel me alleen | Laat ons je helpen!

Mensen die eenzaamheid ervaren hebben vaak geen familie, vrienden of kennissen in de buurt. Niemand om even mee te praten en niemand die op een zondagmiddag even langskomt. Ook met tegenslagen moeten ze vaak alleen omgaan. Dit geeft een eenzaam gevoel. Ben of ken jij iemand die alles alleen moet doen? Weet dan dat de hulpverleners van PuurZuid graag een luisterend oor bieden. En mocht je het willen, dan helpen ze je bij het vinden van sociale activiteiten. Wat dacht je van een leuke workshop? Stap de sportschool eens binnen of zoek een koffieclubje in de buurt. Allemaal manieren om weer wat meer onder de mensen te komen. Wij weten welke activiteiten er in de buurt worden gehouden en we kunnen je helpen bij het zetten van de eerste stap, zodat de drempel minder hoog wordt.

Eenzaam voelen | Neem contact op

Mensen met weinig contacten zijn op veel gebieden kwetsbaarder dan mensen met een groot sociaal netwerk. Vaak voelen ze zich minder gelukkig. Des te meer redenen om dit probleem bespreekbaar te maken. PuurZuid kan jou op verschillende manieren helpen. Bijvoorbeeld door heel praktisch je thuisadministratie te ordenen. Vaak zijn dit dingen die je alleen moet doen. Voel je je eenzaam, dan kunnen zaken als de administratie je enorm in de weg staan. Ook zijn onze hulpverleners goed op de hoogte van alle activiteiten die er in jouw buurt worden georganiseerd. Iedere stap die je zet, kan een stap zijn naar een socialer leven.

Wij zijn er voor jou

Het is best lastig om toe te geven dat je je eenzaam voelt. Eenzaamheid kan allerlei oorzaken hebben. Van ziekte of scheiding tot het verliezen van een dierbare, een ruzie of een faillissement. Of misschien leg je gewoon niet zo makkelijk contact met anderen. Het is belangrijk om je problemen te bespreken en samen naar een oplossing te zoeken. Zet vandaag de eerste stap en neem gratis contact op  met de sociaal werkers van PuurZuid. Zij luisteren naar je, hebben begrip voor jouw situatie en willen net als jij dat je weer een prettig en sociaal leven krijgt.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.