Eenzaamheid bij ouderen
Eenzaamheid bij ouderen

Eenzaamheid bij ouderen

Veel ouderen in Nederland voelen zich eenzaam. De dagen duren lang en ze hebben bijna niemand om mee te praten. Soms schamen mensen zich hiervoor. Maar dat is absoluut niet nodig. Niemand kiest ervoor om eenzaam te zijn, het overkomt je. Praat erover met een persoon die je vertrouwt. Ook de sociaal werkers van PuurZuid staan klaar om je (gratis) te helpen. Woon je bijvoorbeeld alleen en vind je het fijn om elke ochtend even met iemand te praten? Dan kun je onder andere gebruikmaken van onze telefooncirkel.

 

Voel je je alleen? Neem contact op

Waar eenzaamheid bij ouderen vroeger misschien nog een taboe was, komt er nu steeds meer aandacht voor. Gelukkig maar. Want niemand wil zich eenzaam voelen. Hoe groter het sociaal isolement wordt, hoe lastiger het is om hieruit te komen.

Er zijn manieren om je minder alleen te voelen. Misschien is er een wandelclub bij jou in de buurt. Of drinkt een groep ouderen iedere woensdag samen een kop koffie. De medewerkers van PuurZuid helpen je graag bij prettig ouder worden. Ze kunnen je helpen bij het vinden van sociale activiteiten of cursussen en bieden een luisterend oor.

Aarzel niet en bezoek een van onze vestigingen in Amsterdam-Zuid. Samen gaan we kijken waar we je bij kunnen helpen.

 

Eenzaamheid bij ouderen | PuurZuid helpt

Woon je alleen, dan komt alle administratie ook op jou neer. En dit kan nog weleens lastig zijn. Ook bij het ordenen van jouw thuisadministratie of het doen van bepaalde aanvragen, helpen wij je graag.

Vind je het lastig om uit je sociale isolement te komen of op eigen houtje dingen te ondernemen? Dan is het belangrijk dat je hier niet alleen mee blijft zitten. Praten is vaak al de eerste stap.

Toegeven dat je eenzaam ervaart is niet gemakkelijk. Ziekte, scheiding, geen kinderen of gezondheidsklachten kunnen ervoor zorgen dat je je alleen voelt. Zet de eerste stap en neem contact op met onze sociaal werkers van PuurZuid. Zij hebben begrip voor jouw situatie en willen net als jij dat je weer een prettig en sociaal leven krijgt. Bel  020 – 2359 120 of kom langs bij het inloopspreekuur (gratis en zonder afspraak).

 

Ik ben mantelzorger van een oudere

Ben jij mantelzorger van een oudere die eenzaamheid ervaart? Dan kun je ook bij ons terecht. Wij geven tips en kunnen er samen met jou voor zorgen dat er actie wordt ondernomen. Ook als mantelzorger heb je het vaak niet gemakkelijk. Zorg verlenen kan zwaar zijn en wordt soms echt even te veel. Wil je hierover praten of zoek je advies voor het aanvragen van regelingen? Dan zijn wij er voor je. Ook bieden wij een luisterend oor en kunnen we je in contact brengen met andere mantelzorgers. Neem vandaag nog contact met ons op. De hulp en adviezen in Amsterdam zijn gratis.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.