Telefooncirkel Oud-Zuid en Rivierenbuurt
Telefooncirkel Oud-Zuid en Rivierenbuurt

Telefooncirkel Oud-Zuid en Rivierenbuurt


Wat is het?

Woont u alleen? Vindt u het prettig om iedere ochtend even met iemand te praten? En heeft u behoefte aan een gevoel van veiligheid? Dan is de telefooncirkel misschien iets voor u.

Een telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die elkaar iedere ochtend belt. Iedere alleenstaande die behoefte heeft aan een dagelijks vast contact, kan mee doen. Niet alleen ouderen kunnen hiervan gebruik maken, alle leeftijden zijn welkom! Iedereen die een prettig en veilig gevoel willen ervaren in de ochtend kunnen zich aanmelden bij de telefooncirkel bij hen in de buurt. 

Hoe werkt het?

Iedere ochtend belt een groep mensen in Oud-Zuid en in de Rivierenbuurt elkaar. De begeleider start de cirkel. De eerste deelnemer belt de tweede en zo verder. De laatste deelnemer belt de begeleider en zo is de cirkel rond. Neemt iemand niet op? Of zijn er bijzonderheden? Dan geeft de deelnemer die dat merkt dit door aan de begeleider. De begeleider gaat kijken wat er aan de hand is en neemt maatregelen.

Vrijwilliger en deelnemer

Ben je benieuwd hoe de begeleider Caecile en deelnemer mevrouw Killop de telefooncirkel ervaren? “Goedemorgen, de telefooncirkel. Heeft u goed geslapen?” klinkt het iedere ochtend aan de telefoon tussen negen en half tien. Caecile (68) is begeleider van de telefooncirkel van Buurtteam Amsterdam Zuid. Eens in de maand is zij een week verantwoordelijk voor de start en het sluiten van de telefooncirkel. “Ik kan niet omschrijven hoe groot de opluchting is zodra ik gebeld word”, vertelt Caecile. Dat houdt namelijk in dat de cirkel rond is, en het goed gaat met alle deelnemers.

Mevrouw Killop (80) neemt met veel plezier elke ochtend deel aan de telefooncirkel. “Ik vind het een prettig idee dat iemand weet dat ik goed wakker ben geworden. En heerlijk dat ik iemands stem in de ochtend hoor.” Elke dag mag mevrouw Killop de telefooncirkel sluiten, want zij is de laatste in de ketting en belt dus de begeleider. In haar stoel bij het raam belt ze de volgende deelnemer. “De cirkel is rond!”, roept ze dan.

Lees meer via: De Telefooncirkel in Zuid: “Ik gun iedereen het veilige gevoel van een belletje in de ochtend.”

Informatie en aanmelden

Heb je interesse in de telefooncirkel?

Wellicht als deelnemer? Of wil je de telefooncirkel begeleiden? Neem contact op Sabien Metselaar via (020) 2359 497 / s.metselaar@buurtteamamsterdamzuid.nl
of met Mirjam Kolk via 06 – 1317 8685 / m.kolk@buurtteamamsterdamzuid.nl

De Telefooncirkel is een samenwerking tussen Buurtteam Amsterdam Zuid en PuurZuid. 

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.