Telefooncirkel Oud-Zuid en Rivierenbuurt

Corona: Onze locaties zijn open | Wij blijven je op afspraak helpen | Groepsactiviteiten in aangepaste vorm | Lees hier verder…

Telefooncirkel Oud-Zuid en Rivierenbuurt

Telefooncirkel Oud-Zuid en Rivierenbuurt


Wat is de telefooncirkel?

  • Woont u alleen?
  • Vindt u het prettig om iedere ochtend even met iemand te praten?
  • Heeft u behoefte aan een gevoel van veiligheid?

Dan is de telefooncirkel misschien iets voor u.

Een telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die elkaar iedere ochtend belt. Iedere alleenstaande die behoefte heeft aan een dagelijks vast contact, kan mee doen. Niet alleen ouderen kunnen hiervan gebruik maken. Alle leeftijden zijn welkom die een veilig gevoel ervaren door een belletje in de ochtend. 

Hoe werkt de telefooncirkel?

Iedere ochtend belt een groep mensen in Oud-Zuid en in de Rivierenbuurt elkaar. De begeleider start de cirkel. De eerste deelnemer belt de tweede en zo verder. De laatste deelnemer belt de begeleider en zo is de cirkel rond. Neemt iemand niet op? Of zijn er bijzonderheden? Dan geeft de deelnemer die dat merkt dit door aan de begeleider. De begeleider gaat kijken wat er aan de hand is en neemt maatregelen.

Ervaringen

Ben je benieuwd hoe de begeleider Caecile en deelnemer mevrouw Killop de telefooncirkel ervaren?
Je leest het in het volgende artikel: De Telefooncirkel in Zuid: “Ik gun iedereen het veilige gevoel van een belletje in de ochtend.”

Informatie en aanmelden

Heb je interesse in de telefooncirkel?

Wellicht als deelnemer? Of wil je de telefooncirkel begeleiden? Neem contact op Sabien Metselaar via (020) 2359 497 / s.metselaar@buurtteamamsterdamzuid.nl
of met Mirjam Kolk via 06 – 1317 8685 / m.kolk@buurtteamamsterdamzuid.nl

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.