Eric: al 10 jaar een onmisbare vrijwilliger bij PuurZuid
Eric: al 10 jaar een onmisbare vrijwilliger bij PuurZuid

Eric: al 10 jaar een onmisbare vrijwilliger bij PuurZuid

Eric is een geboren en getogen Amsterdammer uit Zuid. Hij doorloopt de Havo, vervult een verkorte diensttijd en werkt vervolgens een half leven lang als financieel administrateur, nachtportier en uitzendkracht. Hij ziet banken, boekwinkels en uitgeverijen van binnen. Tot hij, inmiddels achterin de veertig, zijn baan verliest. Op die leeftijd blijkt het niet eenvoudig om weer aan de bak te komen. Toch is Eric niet van plan om werkloos thuis te zitten.

Via een participatietraject van de gemeente volgt hij opleidingen en komt zo met behoud van uitkering terecht bij de formulierenbrigade. Met zijn administratieve vaardigheden is hij uitstekend in staat cliënten te helpen bij het aanvragen van uitkeringen, voorzieningen of bij het doen van aangifte voor belastingen. Hij wordt een vertrouwd gezicht in het Huis van de Buurt. Het project komt tot een einde, organisaties veranderen, verdwijnen of fuseren, maar Eric gaat door.

Inmiddels doet hij dit werk 12,5 jaar en draait hij al 10 jaar mee in het team sociaal raadslieden van PuurZuid. Ondanks dat hij zich thuis uitstekend kan vermaken met zijn bijzondere verzameling muziek en boeken, besteedt hij gemiddeld 20-24 uur per week als vrijwilliger om mensen die vastlopen te helpen hun weg te vinden in de soms complexe wegen van de maatschappij. De interactie met cliënten en de afwisseling van de zaken zou hij nooit willen missen.

Zijn motivatie en betrokkenheid bij de cliënten brengen hem ook vandaag weer naar kantoor. Ondanks of misschien wel wegens deze voor hem zo speciale dag: zijn 60e verjaardag. Hij zal het weten. Collega’s zetten hun Covid-19 angst opzij. Sommigen komen zelfs speciaal voor hem naar de locatie. Aan zijn bureau en later in de tuin zingen zij de jubilaris toe uit volle borst. Een gebaar dat Eric nog lang bij zal blijven.

Door Ed Snijders

Lijkt het jou leuk om net als Eric als vrijwilliger aan de slag te gaan? PuurZuid heeft regelmatig vacatures voor verschillend vrijwilligerswerk. Kijk hier voor meer informatie. 

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.