Vrijwilligerswerk

Corona: Onze locaties zijn open | Wij blijven je op afspraak helpen | Groepsactiviteiten in aangepaste vorm | Lees hier verder…

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Wil jij graag een rol spelen in jouw buurt? Ben je op zoek naar voldoening door het helpen van andere mensen of wil je juist ervaring opdoen met bepaalde werkzaamheden? Word dan een van onze vrijwilligers! Je bent als vrijwilliger dé toegevoegde waarde voor ons en de buurtbewoners die wij weer in hun kracht laten staan. Door jouw hulp vinden er veel meer activiteiten en diensten plaats, waar je veel buurtbewoners een enorm plezier mee doet en helpt.

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt als vrijwilliger de meest uiteenlopende vacatures vervullen. Bij elke vacature staat daarom een korte inhoudelijke beschrijving en vind je de naam van de contactpersoon die jou nog meer over de inhoud van de werkzaamheden kan vertellen.
Heb je ideeën voor een nieuwe activiteit? Neem dan contact met ons op!

Bekijk hier de vacatures vrijwilligerswerk

Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kun je contact opnemen met de coördinator vrijwilligerswerk:

Telefoon: (020) 2359 120
E-mail:  vrijwilligers@desocialemaatschap.nl

Begeleiding

Iedere vrijwilliger van PuurZuid krijgt persoonlijke begeleiding of begeleiding in een groep.

Overeenkomst

PuurZuid en de vrijwilliger gaan samen een vrijwilligersovereenkomst aan waarin taken en afspraken staan.

Bij PuurZuid krijgen je onkosten die je maakt vergoed. PuurZuid heeft een verzekering voor vrijwilligers. Deze is aanvullend als de eigen verzekering niet voldoende is.

Scholing

Om te zorgen dat jij als vrijwilliger goed voorbereid aan de slag kan (en blijft), bieden wij verschillende trainingen en workshops aan.

Een aantal van deze trainingen geven we zelf. Dit doen we vanuit het NoordZuid College. Het NoordZuid College is de plek waar jij als vrijwilliger kennis kan opdoen en jouw vaardigheden kan ontwikkelen. Hierbij gaat het niet alleen om jouw professionele ontwikkeling, maar ook om jouw persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast nemen wij dankbaar gebruik van het trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie. De basistraining vrijwilligerswerk is voor onze vrijwilligers verplicht. Waarom? Omdat in die training alles aan de orde komt wat wij denken dat jij nodig hebt. De training is ontwikkeld door de Vrijwilligersacademie.

Waardering

Onze waardering voor jouw werkzaamheden is niet in geld uit te drukken. Toch hebben wij diverse manieren om je die waardering wél te laten voelen. Bijvoorbeeld door een jaarlijks uitje of etentje en een kerstborrel.

Benieuwd hoe andere vrijwilligers hun werk ervaren? Je leest het hier!

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.