Vrijwilligers aan het woord
Vrijwilligers aan het woord

Vrijwilligers aan het woord

Yvonne

Yvonne, bijna 64 jaar, is al ruim 7,5 jaar vrijwilliger bij PuurZuid. Ze heeft altijd thuisadministratie gedaan en zich ook kort ingezet voor de inmiddels opgeheven buurthulp. Op dit moment begeleidt Yvonne twee dames: eentje van 92 jaar en 83 jaar.

Ik doe de administratie bij mensen thuis. Dit kan van alles zijn: brieven openen, post sorteren, samen bellen naar instanties. Ik ga één keer per maand naar de dame van 92 jaar. Zij kan niets meer lezen en nog maar een beetje zien dus zij bewaart altijd een stapeltje met post welke ik dan lees en meteen oppak, samen met mevrouw…

Lees meer over de ervaringen van Yvonne


Vincent

Met hart en ziel besteedt Vincent 4 dagen per week aan zijn taak bij Buurzaam. Van 13.00 tot 19.00 uur. De vrijheid en flexibiliteit in dit vrijwilligerswerk bevallen hem, terwijl hij tegelijk iets betekent voor de buurt.

Hij heeft inmiddels vele mooie momenten meegemaakt. De reacties vanuit de zaal zijn soms hartverwarmend, doen hem groeien in zijn werk en leren hem veel over zichzelf. Tegelijkertijd kunnen mensen hem ook flink op zijn nummer zetten: het blijven Amsterdammers, die geen blad voor de mond nemen, wanneer het eten eens een keer te taai of te koud mocht zijn naar hun zin.

Lees Vincent zijn verhaal hier verder…


Sandra

Sandra Jaddoe, 56 jaar, is ondertussen al 4 jaar vrijwilliger bij PuurZuid. Zij is vrijwilliger bij het Financieel Café in Oud-Zuid en vertelt graag over haar werk.

“Ik help mensen die langskomen bij het financieel inloopspreekuur met allerlei zaken, zoals het aanvragen van kwijtscheldingen, bellen met instanties, betalingsregelingen treffen, DigiD aanvragen… Mensen komen binnen met verschillende vragen en ik probeer op allerlei manieren om samen met hen tot een oplossing te komen.

Lees Sandra haar verhaal hier verder…

 

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.