Vrijwilliger Sandra over haar werk bij het Financieel Café
Vrijwilliger Sandra over haar werk bij het Financieel Café

Vrijwilliger Sandra over haar werk bij het Financieel Café

Sandra Jaddoe, 56 jaar, is ondertussen al 4 jaar vrijwilliger bij PuurZuid. Zij is vrijwilliger bij het Financieel Café in Oud-Zuid en vertelt graag over haar werk:

sandra“Ik help mensen die langskomen bij het financieel inloopspreekuur met allerlei zaken, zoals het aanvragen van kwijtscheldingen, bellen met instanties, betalingsregelingen treffen, DigiD aanvragen… Mensen komen binnen met verschillende vragen en ik probeer op allerlei manieren om samen met hen tot een oplossing te komen.

Wanneer iemand binnenkomt, bied ik een kopje koffie aan en kijken we samen naar wat de hulpvraag is. Ik ga direct met iemand aan de slag en als het nodig is dan verwijs ik door naar mijn collega’s van bijvoorbeeld schuldhulpverlening, maatschappelijk werk of de GGZ. Waar een probleem is, is ook een oplossing. Je moet de juiste wegen vinden. En dat doe je samen met de buurtbewoner en collega’s.

Ik vind het prachtig werk, juist omdat het zo divers is. Daar ligt de uitdaging voor mij. Mijn doel is om mensen een goed gevoel te geven. Dat zij het zelfvertrouwen krijgen om ook zelf aan de slag te gaan met een brief of laptop. ‘Je kan het, kom op!’ zeg ik dan. Dit werk moet je echt doen met je hart, en je krijgt er ook veel voor terug. Als iemand met een glimlach weer weggaat, dan ben ik heel blij!”

Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij PuurZuid. 

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.