Wie zijn wij
Wie zijn wij

Wie zijn wij

PuurZuid is een open organisatie op het gebied van maatschappelijke dienstverlening. Wij denken in alle buurten en wijken van Amsterdam-Zuid graag mee en bieden wat je wenst en nodig hebt. Dichtbij huis, betrouwbaar en van goede kwaliteit.

In 2016 is PuurZuid samengegaan met Stichting Doras, maatschappelijke dienstverlening in Amsterdam-Noord. PuurZuid en Doras vallen samen onder de stichting De Sociale Maatschap. Kijk voor meer informatie over de hele organisatie, zoals ons bestuur, beleid en kwaliteit op de website van De Sociale Maatschap.

Inwoners van stadsdeel Zuid kunnen bij PuurZuid terecht met vragen en voor advies en hulp op het gebied van welzijnswerk, maatschappelijk werk en schuldhulpverlening.

Sociaal Werk

Bewoners met maatschappelijke- persoonlijke of relatieproblemen kunnen terecht bij onze sociaal werkers. Wij helpen mensen zelfstandig weer verder te kunnen.

Schuldhulpverlening

Iedereen kan in de financiële problemen komen. Onze schuldhulpverleners geven advies en hulp bij geldproblemen.

Sociaal Raadslieden

Onze sociaal raadslieden zijn er voor bewoners die vragen hebben over wet- en regelgeving. Wij kunnen onder meer helpen met vragen over uitkering, huurtoeslag en belasting.

Jongeren met schulden

Voor jongeren van 18 t/m 26 jaar met geldproblemen zetten onze jongerenschuldhulpverleners zich in. Deze intensieve Jongerenschuldhulpverlening wordt in de stadsdelen Zuid, West, Nieuw-West en Centrum aangeboden.

Mantelzorgondersteuning

Onze mantelzorgconsulenten staan klaar voor buurtbewoners voor wie de zorg voor een ander zwaar valt. Wij helpen, bijvoorbeeld bij  het stellen van grenzen en het combineren van mantelzorg met werk.

Vrijwilligers

Wij kunnen ons werk doen met behulp van onze vrijwilligers. Vrijwilligers werken op verschillende plekken in de organisatie en krijgen hiervoor training en begeleiding.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.