Stage
Stage

Stage

PuurZuid biedt jou graag de kans om relevante werkervaring op te doen. Een plek om te leren, te ontdekken en ons te inspireren met jouw open blik en kijk op zaken.

Ben jij een 3e-jaars HBO student:

  • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD, maatschappelijk werk of ouderenwerk)
  • Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)
  • Schuldhulpverlening

of studeer je aan het MBO?

Dan kun jij bij ons terecht om de volgende dingen te doen:

Als stagiair Sociaal Werk (HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, 3e-jaars) ondersteun je cliënten (individueel of in groepsverband) met informatie en advies zodat zij op de hoogte zijn van de dienstverlening van onze organisatie dan wel van andere sociale instellingen in de wijk. Je brengt de hulpvraag in kaart en ondersteunt de cliënt zodat deze na beëindiging van de interventie (weer) op eigen kracht kan functioneren in de maatschappij. Je betrekt hierbij waar mogelijk het netwerk van de cliënt en indien nodig zet je de ondersteuning van vrijwilligers in.

Als stagiair Sociaal Raadslieden Werk (HBO Sociaal Juridische Dienstverlening, 3e-jaars) ondersteun je cliënten bij vragen en problemen over wet- en regelgeving en het doolhof van instanties. Verder geef je informatie en advies over hun rechten en plichten. Daarnaast schrijf je brieven en bezwaarschriften.

Als stagiair Schuldhulpverlening (HBO Schuldhulpverlening, 3e-jaars) begeleid je mensen die in een problematische schuldensituatie verkeren of dreigen te geraken. Je analyseert de oorzaken en de gevolgen van de schuldenproblematiek en ondersteunt de cliënt in het voorkomen van nieuwe schulden. Tevens begeleid je de cliënt bij het oplossen van de schuldenproblematiek, indien mogelijk door het aanvragen van een schuldenregeling. Je beschrijft de hulpverleningsdoelen van je cliënt in een werkplan. Waar nodig werk je voor het realiseren van de doelen samen met derden.

Als stagiair Schuldhulpverlening (MBO) leg je de gegevens van cliënten met een schuldenproblematiek vast en zorg dat het dossier volledig is zodat het schuldhulpverleningstraject gestart kan worden. Je communiceert hiervoor zowel schriftelijk als persoonlijk met de cliënt en zorgt dat afspraken schriftelijk worden vastgelegd. Je hebt een spilfunctie hebt in het bewaken van gegevens van de cliënt. Bij groepswerk ben jij de rechterhand van de schuldhulpverlener. Ook ga je aan de slag met beschikkingen ten behoeve van eventuele toegang tot de schuldhulpverlening. En oh, bij dit alles maak je gebruik van het registratie systeem (Regas).

Wij bieden

  • Een fijne leeromgeving waarin je ervaring kunt opdoen in jouw vakgebied en waar je inzet zeker gewaardeerd wordt. Heel erg zelfs!
  • Een stagebegeleider waar je terecht kunt met al jouw vragen en ideeën.
  • Een gezellig team waarin de vraag van de cliënt integraal benaderd wordt.

Nieuwsgierig geworden?

Laat ons in een brief weten waarom jij bij ons ervaring op wilt doen en stuur deze samen met jouw CV naar stage@desocialemaatschap.nl. Vergeet niet aan te geven wat je vakgebied is!
Wij kijken uit naar jouw (toe)komst!

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.