Eenzaam voelen | Het hoeft niet!
Eenzaam voelen | Het hoeft niet!

Eenzaam voelen | Het hoeft niet!

Eenzaamheid komt in alle leeftijdsgroepen van de bevolking voor. Jongeren, volwassenen, ouderen, iedereen kan eenzaamheid ervaren. Hoewel het schaamtegevoel soms overheerst, is dit absoluut niet nodig. Niemand kiest ervoor om zich eenzaam te voelen. Belangrijk is juist om er open over te zijn. Praat erover met een persoon die je vertrouwt. Ook de sociaal werkers van PuurZuid willen je graag helpen. Ben je bijvoorbeeld alleenstaand en vind je het fijn om elke ochtend even met iemand te praten? Dan kun je onder andere gebruikmaken van onze telefooncirkel.

Ik voel me alleen | PuurZuid helpt

Vroeger was eenzaamheid nog een taboe. Vooral onder jongeren werd er nauwelijks over gesproken. Gelukkig komt er nu steeds meer aandacht voor. En dat is heel belangrijk. Niemand wil zich immers eenzaam voelen. Hoe langer je wacht met het zoeken van sociaal contact, hoe hoger de drempel wordt. Sociale contacten zijn overal te vinden. Misschien wordt er in jouw buurt een leuke workshop gegeven? Ga lekker sporten of wandel het café eens binnen voor een kop koffie.

Vind je het lastig om mensen aan te spreken of schaam je je voor je eenzaamheid? Twijfel dan niet en bezoek een van onze vestigingen in Amsterdam Zuid. Naast een luisterend oor kunnen onze medewerkers je wellicht ook wijzen op leuke activiteiten bij jou in de buurt.

 

Zit jij in een sociaal isolement?

Praat hier dan over met een van onze medewerkers. Ben je alleenstaand? Dan komt er ook qua administratie veel op je af. Voor sommige mensen is dit een extra last. Iets waar ze als een berg tegenop zien. Neem contact met ons op en wij helpen je met het ordenen van jouw thuisadministratie. Wil je met betrekking tot de belastingdienst, het UWV of een andere instantie een aanvraag indienen? Dan helpen wij je natuurlijk ook.

 

Eenzaam voelen is niet nodig

Of je nu jong of oud bent, toegeven dat je in een sociaal isolement zit is niet altijd even gemakkelijk. Vaak overheerst het schaamtegevoel. Bij PuurZuid vinden we niets gek. Praat erover met ons en je zult merken dat dit ontzettend oplucht. Eenzaamheid kan allerlei oorzaken hebben. Van ziekte en scheiding tot een faillissement, het verliezen van een dierbare of een ruzie. Soms overkomt het je. Of misschien vond je het altijd al moeilijk om contacten te leggen. Onze medewerkers hebben begrip voor jouw situatie en gaan graag samen op zoek naar een oplossing.

Iedereen verdient een leuk en prettig leven. Maar soms kom je er alleen even niet uit. Wil jij tips tegen eenzaamheid of gewoon even een praten met iemand die je vertrouwt? Zoek dan vandaag nog contact met een van onze hulpverleners bij het buurtteam. Onze hulp is gratis. 

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.