Maatschappelijk werk Amsterdam
Maatschappelijk werk Amsterdam

Maatschappelijk werk Amsterdam

Buurtteam Amsterdam is een organisatie voor maatschappelijk werk in Amsterdam. Je kunt bij ons terecht met vragen en voor advies en hulp op het gebied van welzijnswerk, maatschappelijk werk, schuldhulpverlening en vrijwilligerswerk in alle buurten en wijken van Amsterdam-Zuid.

Maatschappelijk werk in Amsterdam

Op zoek naar een organisatie voor maatschappelijk werk in Amsterdam? Buurtteam Amsterdam staat voor je klaar met hulp en advies op de volgende gebieden:

 • Hulp bij geldproblemen
  Vragen over geld of over schulden? Onze schuldhulpverleners geven advies en hulp bij geldproblemen, want iedereen kan in de financiële problemen komen.

 • Vragen over wet- en regelgeving
  Vragen over een uitkering, huurtoeslag, belasting, het invullen van formulieren, toeslagen, rechten en plichten? Onze sociaal raadslieden zijn er voor bewoners die vragen hebben over wet- en regelgeving.

 • Hulp aan jongeren met schulden
  Vragen over geldproblemen als jongere tussen 18 t/m 26 jaar? Speciaal voor jou zetten onze jongerenschuldhulpverleners zich in, in de stadsdelen Amsterdam-Zuid, West, Nieuw-West en Centrum.
 • Sociaal werk
  Voel je je eenzaam of somber, kom je er zelf even niet meer uit, heb je relatieproblemen, vragen over opvoeding of een andere vraag waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken? Voor hulp en advies kan je terecht bij sociaal werk van PuurZuid. Onze hulp is gratis en je hebt geen verwijzing nodig.

 • Mantelzorgondersteuning
  Ben je mantelzorger en heb je vragen, behoefte aan hulp of begeleiding? Of kun je simpelweg wel een steuntje in de rug gebruiken? Onze sociaal werkers bieden praktische informatie, advies en een luisterend oor aan mantelzorgers in Amsterdam.

 • Vrijwilligerswerk in Amsterdam
  Op zoek naar leuk en zinvol vrijwilligerswerk in Amsterdam? PuurZuid heeft altijd plek voor enthousiaste vrijwilligers die iets willen betekenen voor hun buurtbewoners.

Wat doet een maatschappelijk werker?

Iedereen heeft weleens een probleem of een situatie waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken. In je relatie of op het werk, qua geldproblemen of op het gebied van eenzaamheid, met vragen over opvoeding of over hulp die je een dierbare biedt als mantelzorger. En er zijn natuurlijk veel meer situaties denkbaar.

Lukt het niet om het probleem op te lossen? Of het je een steuntje in de rug nodig? Dan biedt een maatschappelijk werker (ook wel ‘sociaal werker’ genoemd) in jouw buurt vaak gratis de helpende hand of een luisterend oor. Samen zoek je naar de oorzaak van het probleem en vooral naar een goede oplossing.

Hulp bij jou in de buurt in Amsterdam-Zuid

Omdat we in de buurt actief zijn, is ons maatschappelijk werk en onze dienstverlening laagdrempelig, goed vindbaar en bereikbaar voor inwoners van Amsterdam-Zuid. Geen vraag is te gek en onze hulp is altijd gratis.

Wil je weten wat de maatschappelijk werkers van PuurZuid voor jou kunnen betekenen?
Kom langs op één van onze locaties in Amsterdam-Zuid of neem contact op:

Voor maatschappelijk werk in andere delen van Amsterdam vind je alle buurtpunten en loketten op de sociale kaart van Gemeente Amsterdam.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.