Vrijwilligerswerk Amsterdam
Vrijwilligerswerk Amsterdam

Vrijwilligerswerk Amsterdam

Op zoek naar vrijwilligerswerk in Amsterdam? Bij PuurZuid is plek voor enthousiaste vrijwilligers die iets willen betekenen voor mensen in hun buurt. We zorgen voor leuk, zinvol en passend vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw wensen, talenten en je agenda.

Waarom vrijwilligerswerk in Amsterdam bij PuurZuid?

PuurZuid is een open organisatie op het gebied van maatschappelijke dienstverlening. Wij werken in alle buurten en wijken van Amsterdam-Zuid. Bewoners kunnen bij PuurZuid terecht met vragen en voor advies en hulp op het gebied van welzijnswerk, maatschappelijk werk en schuldhulpverlening. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij geldproblemen, vragen over wet- en regelgeving, sociaal werk, hulp aan jongeren met schulden en mantelzorgondersteuning.

Omdat we in de buurt actief zijn, is onze maatschappelijke dienstverlening laagdrempelig, goed vindbaar en uitstekend bereikbaar voor inwoners van Amsterdam-Zuid.

Vrijwilligers zijn belangrijk bij PuurZuid

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij PuurZuid. Ze werken op verschillende plekken in de organisatie en krijgen hiervoor de juiste training en begeleiding. Bij PuurZuid vind je leuk en zinvol vrijwilligerswerk in Amsterdam-Zuid, dat bovendien aansluit op jouw wensen en je agenda. Als vrijwilliger lever je een betekenisvolle bijdrage. Door jouw hulp vinden er veel meer activiteiten en diensten plaats, waar je veel buurtbewoners een enorm plezier mee doet en helpt.

Meteen aan de slag als vrijwilliger? Je vindt onze contactgegevens onderaan de pagina.

Begeleiding en training voor vrijwilligers in Amsterdam

Iedere vrijwilliger van PuurZuid krijgt persoonlijke begeleiding of begeleiding in een groep. Om ervoor te zorgen dat jij als vrijwilliger goed voorbereid aan de slag kan (en blijft), bieden wij bovendien verschillende trainingen en workshops aan. Zo kan je nieuwe kennis opdoen en jouw vaardigheden ontwikkelen. Hierbij gaat het niet alleen om jouw professionele ontwikkeling, maar ook om je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast volg je een basistraining aan de Vrijwilligersacademie.

Onkostenvergoeding en activiteiten voor vrijwilligers

Bij PuurZuid krijg je onkosten die je maakt vergoed. PuurZuid heeft ook een verzekering voor vrijwilligers. Deze is aanvullend als de eigen verzekering niet voldoende is. Jaarlijks organiseren we leuke activiteiten voor onze vrijwilligers in Amsterdam om onze waardering te laten blijken en zodat je gezellig ervaringen kunt uitwisselen met andere vrijwilligers.

Vacatures vrijwilligerswerk Amsterdam

Bekijk hier onze actuele vacatures voor vrijwilligerswerk. Staat jouw ideale vacature er niet bij maar ben je toch geïnteresseerd in vrijwilligerswerk in Amsterdam? Heb je andere vragen of wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij PuurZuid? Neem dan contact op met de coördinator vrijwilligerswerk:

Telefoon: 020 – 2359 120

E-mail: vrijwilligersadministratie@desocialemaatschap.nl

Je kunt natuurlijk ook binnenlopen op één van onze locaties in Amsterdam-Zuid.

Voor ervaringen van andere vrijwilligers bij PuurZuid verwijzen we je graag naar ons pagina Vrijwilligers aan het woord.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.