Yvonne is al 8 jaar vrijwilliger bij Paperclip: ‘ik vind het prachtig werk’
Yvonne is al 8 jaar vrijwilliger bij Paperclip: ‘ik vind het prachtig werk’

Yvonne is al 8 jaar vrijwilliger bij Paperclip: ‘ik vind het prachtig werk’

PuurZuid zou het werk niet kunnen doen zonder de inzet van vrijwilligers. Wat doen deze vrijwilligers? En wat vinden zij zo leuk aan het werk? Vrijwilliger Yvonne deelt haar ervaring!

Yvonne Le Fèvre
Vrijwilliger bij Paperclip
66 jaar
8 jaar vrijwilliger bij PuurZuid

“Ik doe de administratie bij mensen thuis. Dit kan van alles zijn: brieven openen, post sorteren, samen bellen naar instanties. Ik kom momenteel bij een mevrouw van 86 jaar. Ik help haar met de computer en ik maak de post voor haar open. Ook overleg ik met haar dochter als er iets betaald moet worden of wanneer praktische zaken moeten worden gedaan. Daarnaast is het ook gezellig: we drinken een kopje koffie en praten wat.

Zeker voor ouderen is het meer dan alleen hulp bij de administratie. Het gaat ook om een sociaal contact, een praatje dat je samen maakt. Soms neemt het wat meer tijd in beslag, maar daarin ben ik flexibel.

Een vriendin van mij werkte al als vrijwilliger bij PuurZuid en heeft mij dit aangeraden. Het leukste van het werk vind ik het contact met mensen die een heel ander leven hebben. Het opent je ogen. Mensen hebben het niet altijd makkelijk, maar blijven toch positief. Men is blij dat je komt en dat geeft mij energie.”

 

Wil jij iets betekenen voor Amsterdam-Zuid? Word dan vrijwilliger bij PuurZuid! Kijk op de website, bel (020) 2359 120 of mail vrijwilligersadministratie@desocialemaatschap.nl voor een functie waar jij enthousiast van wordt!

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.