Vragen over toeslagen
Vragen over toeslagen

Vragen over toeslagen

PuurZuid is er voor alle bewoners van Amsterdam-Zuid met vragen over toeslagen. Voor vragen over geld en voor geldproblemen hoef je je niet te schamen. Iedereen heeft wel eens een periode in zijn of haar leven dat het minder gaat. Het is wél belangrijk dat je er niet alleen mee blijft zitten. Praat erover. Samen met jou brengen we je situatie in kaart en kijken we waar je allemaal recht op hebt. Wist je bijvoorbeeld dat je in Nederland aanspraak kunt maken op verschillende toeslagen van de Belastingdienst en de gemeente?

Aanmelden schuldhulp Financieel spreekuur Bel

Recht op toeslagen? Wij helpen je

Je zorgverzekering, de huur, kinderen, allemaal zaken die iedere maand veel geld kosten. Mensen met een laag inkomen kunnen daarom in aanmerking komen voor toeslagen. Dit is een regeling van de belastingdienst en bestaat uit een financiële bijdrage in terugkerende kosten. In Nederland kennen we de volgende toeslagen:

  • Zorgtoeslag
  • Kindgebonden budget
  • Huurtoeslag
  • Kinderopvangtoeslag

Naast toeslagen van de Belastingdienst, kent de gemeente ook een aantal regelingen voor mensen die moeilijk kunnen rondkomen. Zo bestaat er onder andere financiële hulp voor mensen die gehandicapt of chronisch ziek zijn. Ook bijzondere bijstand en een inkomstentoeslag zijn voorbeelden van toeslagen.

De medewerkers van PuurZuid maken samen met jou een overzicht van je geldsituatie. Heb je ergens recht op? Dan is dat alweer een stapje dichterbij een leven zonder geldzorgen. Toeslagen moet je zelf aanvragen bij de Belastingdienst of de gemeente. Natuurlijk helpen wij je hierbij.

 

Bekijk hier de antwoorden op alle veelgestelde vragen.

 

Heb jij vragen over toeslagen?

Kom jij in aanmerking voor een toeslag? Dan hangt het van je inkomen af hoe hoog deze bijdrage is. Het is belangrijk om samen te kijken hoe je financiële situatie in elkaar steekt. Een bijdrage voor de huur of zorgverzekering kan helpen om je geldproblemen op te lossen. Maak je al gebruik van een toeslagregeling en heb je hier vragen over? Dan staan wij uiteraard ook klaar om je te helpen.

Niemand zit te wachten op geldzorgen. Daarom lossen we dit graag samen met jou op. Heb jij schulden of vind je het lastig om goed met geld om te gaan? Neem dan contact met ons op. Dit kan op de volgende manieren:

Onze hulp is gratis. We nodigen je binnen twee dagen uit voor een gesprek. Samen met jou gaan we vervolgens op zoek naar een oplossing.

Aanmelden schuldhulp Financieel spreekuur Bel

Financiële problemen | PuurZuid biedt gratis hulp

PuurZuid is er voor bewoners uit Amsterdam Zuid. Woon je in een ander deel van de stad? Dan zitten daar ook genoeg organisaties die dezelfde hulp aanbieden.

Bel ons voor het juiste adres via 020 – 2359 120 of neem op een andere manier contact op. De hulp en adviezen in Amsterdam zijn gratis.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.