Mantelzorgen tijdens corona
Mantelzorgen tijdens corona

Mantelzorgen tijdens corona

Wist je dat wel 1 op de 3 Nederlanders mantelzorger is? En dat daarvan 8,6% zich zwaar belast voelt? Dat zijn veel mensen. En door het coronavirus is het mantelzorgen voor velen nóg zwaarder gevallen.

Mantelzorgen tijdens corona

Waar mantelzorgers eerst nog een deel van de hulp uit handen konden geven aan de dagbesteding, thuiszorg of de hulp bij het huishouden, zijn deze dingen bij sommigen door corona weggevallen. Het gevolg hiervan is onrust bij de naaste, minder structuur in het leven van de dierbare en mantelzorger zelf, minder toezicht en eenzaamheid zegt Mantelzorg NL. Dit betekent dat er nog meer zorg op de schouders van de mantelzorger rust. 

Mantelzorgondersteuning

Gelukkig zijn daar de Sociaal Werkers van PuurZuid. Zij bieden gratis mantelzorgondersteuning voor buurtbewoners uit Amsterdam-Zuid. Juist nu tijdens corona staan zij voor jou als mantelzorger klaar!

Denk aan het delen van je zorgen of het regelen van praktische hulp bij klusjes in en om het huis, het doen van de boodschappen of maaltijdbezorging. Ook kunnen jullie samen logeermogelijkheden in acute situaties bespreken.

Wat kan wel en wat kan niet?

Nu de maatregelen wat zijn versoepeld vraag jij je misschien af: waar moet ik nu rekening mee houden met het mantelzorgen? Wat kan wel en wat kan niet in deze fase van corona? Wat als je zelf klachten hebt en niet voor je dierbare kan zorgen?

Ook hier kunnen Sociaal Werkers je bij helpen. Daarnaast kun je ook altijd de website van Mantelzorg NL raadplegen. Zij hebben een overzicht van veelgestelde vragen rondom mantelzorgen en het coronavirus.

Contact met PuurZuid

Woon je in Amsterdam-Zuid en wil je mantelzorgondersteuning van PuurZuid? Neem dan contact op met (020) 2359 120 of mail info@puurzuid.nl

Wij helpen je graag!

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.