Mantelzorgondersteuning
Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Ben jij een mantelzorger? Dan zorg je voor iemand die chronisch ziek of gehandicapt is, of op een andere manier hulp nodig heeft. Hier krijg je geen geld voor en dat doe je dus helemaal vrijwillig. Je doet dit voor iemand waar je een band mee hebt, omdat de persoon in kwestie anders niet genoeg hulp krijgt. Vaak zijn het partners, kinderen, familie of vrienden die mantelzorg verlenen aan een naaste. Natuurlijk doe je dit voor elkaar. Maar mantelzorg is ook zwaar. Daarom komt het regelmatig voor dat mantelzorgers overbelast raken. Wil jij graag je verhaal kwijt of heb je hulp nodig? Neem dan contact op met de mantelzorgconsulent

Ondersteuning mantelzorgers

Hulp voor mantelzorgers is erg belangrijk. Het is intensief werk, zeker als je de zorg voor een naaste combineert met een baan. Je krijgt er veel taken bij en ook emotioneel heb je heel wat te verduren. Een mantelzorger helpt de hulpbehoevende vaak op de volgende gebieden:

  • Gezelschap bieden
  • Persoonlijke verzorging
  • Administratie
  • Huishouden
  • Vervoer

Je leest het: het verlenen van mantelzorg is niet zomaar iets. PuurZuid Amsterdam wil mantelzorgers daarom graag een hart onder de riem steken. Onze hulp is gratis en je hebt geen verwijzing nodig.

 

Mantelzorg hulp | PuurZuid Amsterdam

Ben jij een mantelzorger en heb je op bepaalde gebieden hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Soms kun je wel even een steuntje in de rug gebruiken. Onze sociaal werkers bieden praktische informatie, advies en een luisterend oor. Wil je graag mantelzorgondersteuning, in contact komen met andere mantelzorgers of heb je vragen? Dan kun je op de volgende manier contact met ons opnemen:

Ook op de website van Mantelzorg Amsterdam vind je meer informatie over mantelzorgondersteuning.

 

Mantelzorgers ondersteunen

Mantelzorgers behoren tot de belangrijkste zorgverleners die er zijn. Zonder hen zouden veel mensen er heel anders bij zitten. Daarom is het verstandig om goed voor jezelf te blijven zorgen. Om die reden worden er regelmatig gezellige activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd. Terwijl je iets leuks aan het doen bent, krijg je ook de kans om ervaringen uit te wisselen met andere mantelzorgers.

 

Wil jij weten wat er in jouw wijk te doen is? Bel dan met: (020) 2359 120. Dit nummer is iedere werkdag bereikbaar. Even je zinnen verzetten samen met anderen die klaarstaan voor hun dierbaren, dat verdien je!

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.