Kerstactie Buurzaam Thuis groot succes
Kerstactie Buurzaam Thuis groot succes

Kerstactie Buurzaam Thuis groot succes

Samen met Mazars kon Buurzaam Thuis op Eerste Kerstdag een groot aantal Amsterdammers blij maken. 350 kerstdiners, 350 goodiebags en 240 reguliere maaltijden voor de zaterdag en zondag vonden hun weg naar zes bussen en wel 248 adressen. En… dankzij een gulle gift ontving iedereen het kerstdiner gratis!

Na een week van voorbereiden, koken, goodiebags maken, routes uitwerken, alle klanten nabellen en de tomeloze inzet van vrijwilligers en stagiaires bij al die taken, liep eigenlijk alles heel soepel. De Berlage stond vol met in grote vakken gegroepeerde tasjes en maaltijddozen en dankzij een leger aan vrijwilligers waren er handen genoeg. Stipt om 11:00 uur reden de zes afgeladen bussen weg en ontving ieder keurig zijn maaltijd. 

Het leukste zijn natuurlijk de reacties. Er zijn voicemailbedankjes ontvangen, foto’s van naasten, van hun smikkelende moeder, lachende gezichten tijdens de bezorging en verheugde reacties.

De diners waren dan ook restaurant-waardig! De vrijwilligers en koks van Buurzaam Thuis hebben een voorgerecht met een heerlijke Wellington van pompoen, zoete aardappel en paddenstoelen met een Mediterraanse salade op tafel gezet. Als hoofdgerecht vegetarische biefstuk met een jus van truffel en champignon, gratin Dauphinois met cranberry en een wortelmix uit de oven. En als nagerecht een tartelette met frambozen panna cotta en een munt-kletskop.

 

Het water loopt ons in de mond… Trots op Buurzaam Thuis!

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.