Buurzaam bezorgt maaltijden aan huis
Buurzaam bezorgt maaltijden aan huis

Buurzaam bezorgt maaltijden aan huis

Helaas, stopt Buurzaam Thuis per 1 mei 2021. Vanaf half mei wordt er iets nieuws georganiseerd. Houd daarvoor onze website in de gaten!

Mooi initiatief: Maaltijdbezorging aan huis door PuurZuid (Buurzaam) en Dynamo

Maatschappelijk dienstverleners PuurZuid en Dynamo slaan de handen ineen en gaan maaltijden bezorgen aan huis. Bewoners kunnen door het coronavirus deze weken niet naar het restaurant Buurzaam in de Lekstraat, maar Buurzaam kan wel naar de bewoners komen! 

In deze moeilijke tijden dreigen kwetsbare Amsterdammers buiten beeld te raken. De dagopvang of het buurthuis is dicht, begeleiding vindt op afstand plaats en onze samenleving is soms in rep en roer. Ouderen, lichamelijk kwetsbaren, mensen met psychiatrische kwetsbaarheid of anderen die om welke reden dan ook ambulante of thuisbegeleiding ontvangen hebben het zwaar.

PuurZuid en Dynamo bieden vanuit buurtkeukens maaltijden aan huis aan. Tijdens de bezorging checken we, met gepaste afstand, ook of iemand het nog een beetje trekt. Op dit moment schalen wij het aanbod van maaltijden op naar heel Amsterdam Zuid, Buitenveldert en Amsterdam Oost!

Iemand aanmelden?

Je kan als hulpverlener kwetsbare Amsterdammers bij ons aanmelden!

Ga hiervoor naar de website van Buurzaam Thuis.

Het is goed om te weten dat:

>> Wij vanaf 23 maart op maandag, woensdag en vrijdag tussen 13:00 en 17:00 uur maaltijden thuis bezorgen

>> Maaltijden kosten euro 3,50 per stuk en betaalt met periodiek via een factuur of op afspraak per PIN (dus NIET aan de bezorger)

Vrijwilliger worden?

Tijd over / niets om handen? Meld je aan als vrijwilliger voor keuken / logistiek / planning e.d.

Meer weten?
Wouter Plaatsman, 06-13197993 / wplaatsman@puurzuid.nl 

Op de foto: Bianca (links) en Latoya van PuurZuid zijn in de keuken druk bezig met de bereiding van heerlijke maaltijden voor de buurtbewoners.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.